WordPress frissítés (4.4) Mikulás után érkezik

Még pár nap és itt a WordPress frissítés, a legújabb kiadás 4.4, aminek leginkább a fejlesztők fognak örülni…

Na de nézzük meg, nekünk „földi halandók” számára is tartogat-e valami újdonságot az új WordPress frissítés?

WordPress REST API-t a fejlesztők köszönthetik nagy szeretettel, de mi végfelhasználók is profitálhatunk majd belőle, azáltal hogy még jobb bővítményeket fejleszthetnek majd.

Hogy mi az a WordPress Rest API? Akit mélyebben is érdekel a téma, a WordPress Core Blog -ban utána nézhet ennek is mi az a WordPress frissítés.

 

Twenty Sixteen alapértelmezett sablon, amely akár még szerethető is 🙂 (ha összevetjük a korábbi sablonokkal)

twentysixteen

Ez a sablon is minimalista, nagyszerű typografiával, és jól definiált struktúrával. Úgy tűnik az elkövetkező évnek egy alapsablonja lesz.

Bár már letölthető, de csak a WP 4.4 alatt működik! Ha WP 4. 4 fejlesztői változatát is szeretnéd kipróbálni azt a WordPress Beta Tester bővítmény segítségével érheted el, de éles környezetben nem ajánlom, mindenképp egy teszt site-t használj erre! (Erre vonatkozóan van egy oktató anyag, amelyben megmutatom hogyan építs magadnak homokozót.)

 

Jönnek a responsive képek, aminek a fejlesztők és végfelhasználók is örülnek majd, így a WordPress alapból támogatni fogja a responsive képek használatát. Erről is tájékozódhatunk a  responsive images in WordPress 4.4 leírásban.

Következő újdonság, hogy nem csak a WP-be építhetjük be más site-ok (YouTube, Instagram, Issuu, Flickr, Scribd, stb.) tartalmát egyszerűen, hanem a mi oldalunk is tartalomszolgáltatóvá válhat más oldalak felől nézve, vagyis a mi általunk készített tartalmakat is könnyedén beilleszthetik más oldalakba. A developer blog-ban erről is olvashattok bővebben.

 

Tovább sztenderdizálódik a WP, taxonómia, kommentek…, ami szintén örömünkre válhat.

 

Összességében nem sok újdonság érkezik, ezzel a WordPress frissítéssel, de mindig csiszolnak rajta valamit.

 

Előreláthatólag Mikulás után pár nappal érkezik majd az új kiadás, további információkat találsz erről a WordPress 4.4 Field Guide -ban.

The following two tabs change content below.

Zoltán

Pete Zoltánnak hívnak és már 18 éve foglalkozom az internetes technikával, honlapokat és webes alkalmazásokat fejlesztek cégeknek, intézményeknek, magánszemélyeknek. Jelenleg számos weboldal felügyeletét látom el, amelyek között vannak kkv-k, kisvállalkozások, magánszemélyek. Tartalmát tekintve, hobby oldal, céges oldal, webáruház, nonprofit oldal, intranet, extranet. Kezdetben magam kódoltam a honlapokat, azok motorját, de később áttértem a CMS-rendszerek (tartalomkezelő rendszerek) használatára, amit nem bántam meg. A CMS-k közül a WordPress a nagy kedvencem. A WordPress mellett kipróbáltam jó pár más nyílt forráskódú tartalomkezelőt is - Jomla, Drupal vagy a másik platformról SenseNet, MojoPortal, Orchard és még sok-sok mást.